FALCON EE 1200 PLUS - Yarı Sentetik

Ürün Kodu: 1647 Kategoriler: METAL İŞLEME SIVILARI
(6521) Kişi Görüntüledi

FALCON EE 1200 PLUS  

FALCON EE 1200 PLUS; Küçük ve orta ölçekli Atölyelerde, hem CNC hem de Üniversal torna -freze tezgâhların da, testere ve Matkap tezgâhlarında kesme ve soğutma operasyonları için üretilmiş, çok ekonomik bir üründür. İşletme maliyetlerini minimuma düşürecek bir üründür. Yüksek basınçlı işleme için yüksek performanslı klor içermeyen kesme sıvısı FALCON EE 1200 PLUS, ilave klorürlü parafinden arındırılmak üzere geliştirilen, yüksek performanslı, Su da çözünür metal işleme sıvılarının bir çeşididir. Hem sert hem de yumuşak suya toleranslı olan ürün yelpazesindendir, çok çeşitli uygulamalar ve malzemeler için uygundur, lütfen her ürün bilgi sayfasına bakın.

Açıklama

FALCON EE 1200 PLUS, suyla karıştırıldığında yarı saydam bir mikro emülsiyon oluşturacak düşük mineral yağ içerikli bir sıvıdır. FALCON EE 1200 PLUS, TRGS 611 teknik özelliklerine uygun olarak üretilmiştir. İlave Formaldehit, Borik Asit, klor ve sekonder aminler içermez. FALCON EE 1200 PLUS işlenmiş parçalara yüksek kalitede yüzey kalitesi sağlayan, yüksek yıkama özelliğine sahip, benzersiz yağlama katkı maddeleri içerir. FALCON EE 1200 PLUS, sıvı stabilitesi ve uzun Tank ömrü sağlayan yumuşak ve sert su alanlarında kullanıma uygundur.

Uygulama

FALCON EE 1200 PLUS, Demir, Dökme Demir ve Demir dışı metallerde hafif ve orta işleme uygulamaları için tasarlanmıştır. FALCON EE 1200 PLUS, özellikle düşük köpüklenme kabiliyeti nedeniyle modern CNC makinelerinde yüksek basınçlı işleme için uygundur. Kullanmadan önce ilgili FALCON CHEMICALS Malzeme Güvenlik Bilgi Formuna bakılmalıdır.

Özellikler ve faydalar

FALCON EE 1200 PLUS, hem dökme demir, hem de demir metaller için uygun çok amaçlı bir üründür.

FALCON EE 1200 PLUS, TRGS 611 uyumludur.

FALCON EE 1200 PLUS, tezgahlara ve parçalara koruma sağlayan oldukça etkili bir korozyon önleyici pakete sahiptir.

FALCON EE 1200 PLUS, sıvı ömrünün uzamasına neden olan oldukça stabil bir mikro emülsiyon oluşturur. Bu, sıvı değişimi gereksinimini azaltır, genel olarak düşük sıvı maliyetleri ile sonuçlanır.

• Yüksek temizleme gücü, makine içinde istenmeyen yağlanmaya karşı mükemmel direnç, yüksek temizlik ve operatör görüşü sağlar.

• Mükemmel ıslanma ve temizleme özellikleri, FALCON EE 1200 PLUS'ın yumuşak ve sert su alanlarında kullanım için uygun olmasını sağlar. Minimum kalıntı birikmesi.

• Tüm su koşullarında aşırı düşük köpüklenme, atıkları en aza indirir, makine verimliliğini artırır ve otomatik sistemlerde 'dışarı atmayı' azaltır.

• İlave klor ve sekonder amin içermemesi, operatöre kullanıcı dostu, çevre uyumu sağlar.

 

 

Kullanım ve Bakım talimatları

• Doğru karıştırma işlemi, suya FALCON EE 1200 PLUS ekleyip karıştırmaktır. Bu işlem için pozitif yer değiştirme (Dosatron tipi) karıştırma üniteleri önerilir.

• Bu ürünün bütünlüğünü korumak için Varili dondan ve doğrudan güneş ışığından korunmuş bir binanın içinde depolanmalıdır.

• Önerilen konsantrasyonlar aşağıda listelenmiştir, bazı uygulamalarda aşağıda belirtilenlerden daha yüksek konsantrasyonlarda çalışmanın faydası olabilir.

Çelik ve Çelik alaşımları;

Genel işleme                                % 4 - 6

Orta / Ağır İşleme                        % 8 - 10

Dökme Demir;

Genel işleme                                % 4 - 6

Orta / Ağır işleme                         % 6 - 8

 

Viscosity mm²/sec at 40°C  Mineral Oil Content   pH-value 5 % (DIN 51369)   Corrosion protection
    (DIN 51360/2)     
Refractometer factor
             Approx. 25         Approx. 12%                        9,23     at 4 % grade 0                1,52